Γίνεται να καθαρίσεις το σπίτι σου σε 10 λεπτά; Αν είσαι φοιτητής, γίνεται!

Το αιώνιο πρόβλημα του φοιτητή είναι το καθάρισμα του σπιτιού. Μπορεί στην αρχή να μην αφήνεις την σκόνη να καλύπτει όλα σου τα αντικείμενα, ωστόσο σίγουρα στην πορεία θα τα παρατήσεις μιας και ο χρόνος σου θα είναι περιορισμένος.

Μεταξύ μας, όχι γιατί θα βρίσκεσαι ανελλιπώς στα μαθήματα, αλλά γιατί οι βόλτες σου θα είναι πολύ περισσότερες απ’όσο φαντάζεσαι. Κακά τα ψέματα. Σου φέρνουμε όμως καλά μαντάτα μιας και η υπόθεση «καθάρισμα» μπορεί να γίνει σε μερικά μόλις λεπτά. Μην το αμφισβητείς, διότι γίνεται και μπορούμε να στο αποδείξουμε. Δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο. Κατ’αρχήν το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις είναι να διαλέξεις την ηλεκτρική σκούπα που ταιριάζει στις ανάγκες σου. Έπειτα βάλε την αγαπημένη σου μουσική. Ρίξε και μια φιγούρα, έτσι για να μπεις στο mood. Βάλε χρονόμετρο και… ξεκίνα:

Υπνοδωμάτιο

Η αλήθεια είναι ότι τον περισσότερο χρόνο σου θα τον περνάς στο σαλόνι, ωστόσο και το υπνοδωμάτιο θέλει την δουλίτσα του. Τα λεπτά που θα χρειαστείς είναι τα ακόλουθα:

– 1 λεπτό στρώσιμο κρεβατιού

– 1 λεπτό τακτοποίηση του γραφείου

– 2 λεπτά σφουγγάρισμα

– 2 λεπτά σκούπισμα

Μπάνιο

Εδώ θα χρειαστείς λίγο χρόνο παραπάνω, γιατί μιλάμε και για θέματα υγείας. Γενικά το μπάνιο δεν πρέπει να το παραμελείς. Χρονομετρημένα λοιπόν, έχεις να αφιερώσεις:

– 3 λεπτά καθάρισμα τουαλέτας

– 2 λεπτά καθάρισμα νιπτήρα

– 1 λεπτό καθάρισμα καθρέφτη

– 1 λεπτό μάζεμα σκουπιδιών

– 2 λεπτά καθάρισμα μπανιέρας

Σαλόνι

Είναι ο χώρος που θα αφιερώνεις πολύ χρόνο της ημέρας. Λίγο η τηλεόραση, λίγο η παρέα σου που θα πηγαινοέρχεται συνέχεια, πρέπει να είναι ιδιαιτέρως καθαρός. Γι’αυτό κάνε μεθοδευμένες κινήσεις, όπως:

– 2 λεπτά καθάρισμα των επίπλων

– 3 λεπτά ηλεκτρική σκούπα

– 1 λεπτό καθάρισμα παραθύρων

– 3 λεπτά σφουγγάρισμα

Κουζίνα

Για το τέλος, μένει η κουζίνα που είναι και η πιο δύσκολη. Μία στίβα από άπλυτα σε περιμένει, παρατημένα σκουπίδια σε περιμένουν να τα πετάξεις επιτέλους και ο πάγκος μέσα στα ψίχουλα. Δώσε βάση λοιπόν για να τελειώνει το μαρτύριο:

– 6 λεπτά για τα άπλυτα (εξαρτάται από τα πόσα έχουν μαζευτεί)

– 1 λεπτό καθάρισμα πάγκου

– 1 λεπτό να πετάξεις τα σκουπίδια

– 2 λεπτά ηλεκτρικής σκούπας

Links

          

Main Office

  • Main Office

     

  • Email

    Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

  • Phone