Έβρος: Μία υδάτινη διαδρομή 530 χιλιομέτρων

O Έβρος είναι ο δεύτερος σε μέγεθος ποταμός της ΝΑ Ευρώπης,  μετά τον Δούναβη  και ο κυριότερος ποταμός της

Βαλκανικής Χερσονήσου, με συνολικό μήκος περίπου 530 χλμ, ενώ η ροή του στο ελληνικό έδαφος φτάνει τα 204 χλμ. Είναι φυσικό σύνορο μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, εκβάλλει στο θρακικό πέλαγος, κοντά στην Αλεξανδρούπολη, σχηματίζοντας ένα μεγάλο και δαιδαλώδες Δέλτα.

deltaevrou1

Το όνομα του το πήρε από τον Έβρο, γιο του βασιλιά της Θράκης Κάσσανδρου. Κατά τη μυθολογία, ο Έβρος ήταν γιος του Αίμου και της Ροδόπης και λατρεύτηκε από τους Θράκες ως θεός. Σύμφωνα με άλλη μυθολογική παράδοση, ο ποταμός παλιότερα ονομαζόταν Ρόμβος και αργότερα μετονομάστηκε Έβρος. 


Η έκταση της πεδιάδας του Δέλτα είναι 188 τ.χλμ. και μέσα σ' αυτήν σχηματίζονται οι λιμνοθάλασσες: Λακκί, Δράνα και Μονολίμνη και οι λίμνες γλυκού νερού Νυμφών, Σκέπη, Σπίτια και Τσεκούρι. 

deltaevrou2

Το δέλτα του Έβρου  αποτελεί τον σημαντικότερο υδροβιότοπο της Ελλάδας και αρχίζει από το χωριό Πόρος  Είναι από τους πιο σημαντικούς υδροβιότοπους της Ευρώπης και είναι υπό προστασία. Ζουν 304 είδη πουλιών, 46 είδη ψαριών, 7 είδη αμφιβίων, 21 είδη ερπετών και περισσότερα από 40 είδη θηλαστικών.

Οι επισκέπτες που θέλουν να γνωρίσουν το Δέλτα του Έβρου μπορούν να ενημερώνονται από το Κέντρο Πληροφόρησης Δέλτα Έβρου που βρίσκεται στην Τραϊανούπολη και από το Τουριστικό Κέντρο Φερών.

Με πληροφορίες wikipedia, visitgreece

 

Links

          

Main Office

  • Main Office

     

  • Email

    Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

  • Phone