Café de Paris: Γαλλική κουλτούρα στην καρδιά της Αλεξανδρούπολης

Το Café de Paris λειτουργεί στην πόλη της Αλεξανδρούπολης εδώ και 3 χρόνια με ιδιαίτερη επιτυχία.

Βρίσκεται στην καρδιά της πόλης και αποτελεί σημείο συνάντησης το πρωί για τον πρώτο καφέ της ημέρας, αλλά και αγαπημένο βραδινό στέκι για να απολαύσουμε το κρασί ή το ποτό μας συνοδεία πολύ συχνά ζωντανής μουσικής χάρη στις βραδιές live που διοργανώνει.
Το TΗΕΑ Magazine συνάντησε την ιδιοκτήτρια και υπεύθυνη του Café κ. Μαρίνα Δουλάμη και είχε μαζί της μια ενδιαφέρουσα συνομιλία.

Κυρία Δουλάμη, τρία χρόνια Café de Paris. Θέλετε να μας πείτε πώς γεννήθηκε η ιδέα ενός γαλλικού καφέ και τι νέο φέρει στο χώρο της εστίασης;
Ήταν μια φυσιολογική συνέπεια των τόσων χρόνων επαφής και διαμονής μου στη Γαλλία. Είναι μια χώρα με την οποία ταυτίστηκα απόλυτα. Οι σπουδές μου, τα ταξίδια μου εκεί, η επαφή μου τόσα χρόνια με τους ανθρώπους της λόγω του θεσμικού μου ρόλου ως Επίτιμη Πρόξενος της Γαλλίας, μου δώσανε όλες τις εικόνες των γαλλικών καφέ-μπιστρό. Αυτές ακριβώς τις εικόνες προσπαθήσαμε ν’ αποτυπώσουμε και να δημιουργήσουμε στην πόλη μας ένα ευρωπαϊκού τύπου καφέ, εφάμιλλο με τα γαλλικά καφέ.

doulami2
Είστε Επίτιμη Πρόξενος της Γαλλίας στην Ελλάδα. Τι ακριβώς σημαίνει αυτό;
Ναι, ορίζομαι ως εκπρόσωπος αυτής της χώρας για την περιοχή μου. Αυτό σημαίνει ότι βρίσκομαι εδώ προς βοήθεια όλων των Γάλλων κατοίκων της περιοχής ή των Γάλλων τουριστών που ενδέχεται να χρειαστούν τη βοήθεια μου. Είμαι εδώ επίσης για να εξυπηρετήσω και όλους τους  έλληνες ντόπιους που είχαν επαφή με Γαλλία ή θέλουν ν’ αποκτήσουν, είτε σε επίπεδο σπουδών, επενδύσεων κτλ…

doulami1
Έχετε λοιπόν ενεργή παρουσία σε σχέση μ’ αυτή τη χώρα…
Ναι αυτό προσπαθώ εδώ και χρόνια με τη δραστηριοποίησή μου και μέσα από το Σύλλογο που δημιουργήσαμε μια ομάδα γαλλόφωνων στην πόλη μας. Αυτόν τον ευρωπαϊκό χαρακτήρα  προσπαθούμε να δώσουμε και στο Café de Paris μέσα από διάφορα πολιτιστικά δρώμενα. Ένα απ’ αυτά επαναλαμβάνεται κάθε Σάββατο βράδυ, είναι η βραδιά ζωντανής μουσικής με μουσικά σχήματα της περιοχής (και όχι μόνο) με ελληνική και ξένη μουσική. Είναι επίσης τα λάτιν πάρτι κατά τη διάρκεια της άνοιξης και του καλοκαιριού. Αλλά και καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους εκδηλώσεις με πιο γαλλικό χαρακτήρα όπως είναι πχ η βραδιά του γαλλικού κρασιού “Beaujolais Nouveau” που φέτος τη γιορτάσαμε με μουσικά video-clip « Η Ελλάδα στη Γαλλία- Μια μουσική διάδραση».

doulami3
Πολλοί και ιδιαίτερα ξένοι επισκέπτες της πόλης μας έχουν σχολιάσει και αναφερθεί επαινετικά στο ιδιαίτερο ύφος του Café και τη μοναδική του διακόσμηση. Αυτός ήταν ο στόχος σας εξαρχής, να δημιουργήσετε κάτι ξεχωριστό και διαφορετικό από τα υπόλοιπα Café;
Στόχος δεν ήταν να  κατασκευάσουμε απλά ένα ακόμη καφέ, αλλά να προσφέρουμε ένα μικρό ταξίδι στο Παρίσι μέσα από τη διακόσμηση, τα σπάνια γαλλικά κρασιά και τα «ιστορικά» γαλλικά ποτά, όπως καλβαντός, αψέντι, παστίς,  και τη χαμηλή μουσική με επιλογές Jazz, blues παλαιές rock μπαλάντες, μουσική από τον κινηματογράφο και την γαλλική σκηνή.

Φωτογραφία: Κωνσταντίνος Μπίκος

Κράτα το

Links

          

Main Office

  • Main Office

     

  • Email

    Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

  • Phone