Πέτρος Πολυχρονίδης: «Δεν ένιωσα ποτέ ότι αποχωρίστηκα τον Έβρο»

Από την Φυλλιώ Μάτσιου

Ο Πέτρος Πολυχρονίδης, ο Εβρίτης τηλεπαρουσιαστής και ραδιοφωνικός παραγωγός, ο οποίος έχει κερδίσει τις καρδιές των Εβριτών και μη.


Ο Πέτρος γεννήθηκε στη Νέα Βύσσα της Ορεστιάδας. Σε μικρή ηλικία μετακόμισε στην Αθήνα με την οικογένειά του, τότε ακόμα δεν είχε καν φανταστεί πόσο μεγάλη επιτυχία του επιφύλασσε η μοίρα του!
Στο βιογραφικό του μετρά πλήθος επιτυχιών με την πιο χαρακτηριστική όμως να είναι η παρουσίαση του τηλεπαιχνιδιού, «Ο Τροχός της Τύχης», στο κανάλι του «Star», το οποίο απογείωσε με την θετική αύρα που αποπνέει και το χαρακτηριστικό του χιούμορ.
Υπάρχει όμως και άλλος λόγος, που έχει κερδίσει τόσο την επιτυχία, όσο και την αγάπη του κοινού, εκτός φυσικά την σκληρή δουλειά που αναμφισβήτητα δίνει σε κάθε επαγγελματικό του βήμα-project, κι’ αυτός είναι ότι αποτελεί ένα από τα πιο cool άτομα της showbiz, καθώς η δημοσιότητα δεν φαίνεται να έχει αλλάξει ή επηρεάσει καθόλου την προσωπικότητά του.

Ο Πέτρος Πολυχρονίδης, μίλησε στο Thea Magazine για τα επαγγελματικά του βήματα, τον τόπο καταγωγής του, την οικογένειά του αλλά και για άλλες επαγγελματικές και μη ενασχολήσεις του, που μπορεί πολλοί να μην γνωρίζουν. Ας τον γνωρίσουμε λοιπόν λίγο καλύτερα!

poly2

Κατάγεστε από τον Έβρο και συγκεκριμένα από τη Νέα Βύσσα της Ορεστιάδας. Πείτε μας λίγα λόγια για τα παιδικά σας χρόνια.
Μυρωδιές. Αυτές είναι οι μνήμες μου από τα παιδικά μου χρόνια στον βόρειο Έβρο. Όπως κάθε άνθρωπος συνδέεται με αρώματα με τα πρώτα χρόνια της ζωής του, έτσι και γω έχω κρατήσει για πάντα αυτού του είδους τις αναμνήσεις από τα χώματα της πατρίδας μου. Η αυλή του σπιτιού μετά από βροχή, οι σκούπες στο εργαστήρι του παππού, η μυρωδιά από την τυρόπιτα στο φούρνο της γιαγιάς, οι λάσπες στο προαύλιο του νηπιαγωγείου… όλα έχουν ένα άρωμα που με ενώνει για πάντα με τον τόπο μου. Αργότερα σαν παιδί που μεγάλωσε στην Αθήνα αλλά ζούσε τουλάχιστον τρεις μήνες στο χωριό κάθε χρόνο, δεν ένιωσα ποτέ ότι αποχωρίστηκα τη Νέα Βύσσα.

Είστε δημοσιογράφος, παρουσιαστής και ραδιοφωνικός παραγωγός κ. Πολυχρονίδη. Ο χώρος της τηλεόρασης και του ραδιοφώνου ήταν κάτι το οποίο θέλατε εξαρχής ή προέκυψε στην συνέχεια;
Στην αποθήκη του πατρικού μου στη Βύσσα, έκανα τις πρώτες πειραματικές εκπομπές στο ραδιόφωνο όταν ήμουν ακόμη στο γυμνάσιο. Η φωνή να «πατά» επάνω σε κασέτες μουσικής και οι αφιερώσεις να συμπληρώνουν με παιδική αθωότητα την όλη παραγωγή. Μετά, μοιράζαμε τις κασέτες στα κορίτσια για να ακούσουν τις αφιερώσεις και να τις γοητεύσουμε. Κορίτσι δεν βγάλαμε. Το μικρόβιο όμως έμεινε… όπως και μερικές κασέτες.

 

Το τηλεπαιχνίδι «Ο Τροχός της Τύχης», το οποίο παρουσιάζετε, σημείωσε και σημειώνει μέχρι και σήμερα μεγάλη επιτυχία στην Ελλάδα, αλλά και στην Κύπρο. Όταν υπογράψατε γι’ αυτή την δουλειά περιμένατε ότι θα εξελισσόταν σε μία τόσο μεγάλη επιτυχία;
Ότι και να κάνω στη ζωή μου, δεν το οριοθετώ, ούτε έχω κάποια προσδοκία από αυτό. Έτσι δεν απογοητεύομαι όταν τα πράγματα δεν πηγαίνουν καλά. Από την άλλη όμως όταν ακολουθεί ένας μικρός θρίαμβος, όπως συμβαίνει επτά σεζόν τώρα με τον Τροχό της Τύχης, εισπράττεις διπλά και τριπλά την απρόσμενη αυτή επιτυχία. Χαίρομαι πάνω από όλα που το παιχνίδι μας προσφέρει για μία ώρα τη μέρα ενός είδους διαφυγή από τις σκοτούρες του κοσμάκη.

 poly4

Είστε ιδρυτής και πρόεδρος μιας ελληνικής ψυχαγωγικής εταιρείας επαγγελματικής πάλης με το όνομα «ΖΜΑΚ». Τι ακριβώς είναι αυτή; Έχετε ασχοληθεί ποτέ ο ίδιος επαγγελματικά με τον χώρο του αθλητισμού;
Το pro-wrestling είναι αυτό που οι Έλληνες γνώρισαν ως κατς παλαιότερα. Μια πολύ παρεξηγημένη κουλτούρα, με πολύ σωματικό πόνο, αρκετό κίνδυνο για τους performers και θέαμα που δεν έχει εκτιμηθεί στη χώρα μας, σε αντίθεση με το εξωτερικό που είναι μια βιομηχανία δισεκατομμυρίων. Με λίγα λόγια, πρόκειται για παραστάσεις που βασίζονται σε εξωφρενικές αθλητικές ικανότητες και σωματικές αντοχές, από ανθρώπους που στην πραγματικότητα μπορούν να εκπληρώσουν τα πιο επικίνδυνα σταντ. Κασκαντέρ εν δράσει δηλαδή. Αν δεν το δει κάποιος από κοντά, δεν είναι εύκολο να το αντιληφθεί. Shows του ZMAK μπορεί ο καθένας να βρει στο ίντερνετ αλλά η αίσθηση του live είναι ασύλληπτη.

 

Έχετε δύο παιδιά, έναν γιο και μία κόρη. Τι σημαίνει οικογένεια για εσάς; Πως αντιμετωπίζει η οικογένειά σας την δημοσιότητά σας;
Η οικογένεια είναι ο σκοπός που γίνονται όλα στη ζωή μας. Η οποιαδήποτε στιγμή αποκτά άλλη αξία μαζί με τους δικούς σου ανθρώπους. Και οικογένεια δεν είναι μόνο το «αίμα» σου. Οικογένεια είναι αυτοί που συντροφεύουν την ψυχή σου. Οι δικοί μου άνθρωποι είναι εκεί πάντα για τον Πέτρο και όχι για τον παρουσιαστή της τηλεόρασης.

 

Πως είναι μία τυπική ημέρα στην ζωή του Πέτρου;
Μικρή. Νιώθω ότι εδώ και χρόνια δεν μου φτάνει ο χρόνος να κάνω όλα αυτά που επιθυμώ. Προσπαθώ να μεγαλώσω τη μέρα μου. Να αφήσω πίσω τα άσκοπα και να κρατήσω μόνο τα δημιουργικά. Κάθε μέρα που περνώ ένα λεπτό παραπάνω δίπλα στα παιδιά μου και τη γυναίκα μου είναι μια ευτυχισμένη μέρα. Οι «ώρες γραφείου» υπάρχουν για να μου λείπουν οι άνθρωποι μου. Τουλάχιστον εκεί έχω άλλη «οικογένεια» γιατί μετά από τόσα χρόνια στο ίδιο τηλεοπτικό σπίτι, οι τηλεθεατές είναι επέκταση της φαμίλιας μου.

 poly3

Ποια είναι τα μελλοντικά σας σχέδια;
Σχέδια αφήνω να κάνουν οι αρχιτέκτονες. Εγώ κάνω μόνο όνειρα. Εύχομαι να τα ζήσω ξύπνιος. Φυσικά και δεν αφορούν την επαγγελματική μου πρόοδο. Αφορούν την εξέλιξη μου σαν άνθρωπο και την παιδεία και τη μόρφωση μου. Θέλω να μαθαίνω κάθε μέρα μέχρι τη στιγμή που το μυαλό μου θα πάψει να λειτουργεί. Τότε μόνο θα είμαι πραγματικά ευτυχής.

 

Επισκέπτεστε πολύ συχνά τον Έβρο και τον τιμάτε κάθε φορά που έρχεστε εδώ. Να σας περιμένουμε και φέτος;

Μήπως να μην το υποσχεθώ και να συναντηθούμε κατά λάθος;;; (γέλια)

 

Είστε ένας άνθρωπος, κ. Πολυχρονίδη που έχει περάσει δύσκολες καταστάσεις, αλλά πάντα τις αντιμετωπίζετε με χαμόγελο και ελπίδα. Κλείνοντας την συνέντευξη μας θα θέλαμε να μας δώσετε το δικό σας προσωπικό μήνυμα στον κόσμο!
Μην είστε εγωιστές. Να κάνετε πράξεις για τους γύρω σας και η μοίρα θα σας το δώσει πίσω. Όποιος φροντίζει να φαίνεται ωραίος στον καθρέπτη του, πρέπει να ξέρει πως ο καθρέπτης κάποτε σπάει και αυτό που μένει είναι το κούτσουρο πίσω του. Αν θέλεις να είσαι πραγματικά όμορφος, δώσε αληθινό χαμόγελο στον διπλανό σου και εξασφάλισε την πιο ανθρώπινη γοητεία. Να πράττετε χωρίς να υπόσχεστε και πάνω από όλα… Αγαπήστε σαν να μην υπάρχει άλλη μέρα στη ζωή σας.

 

Links

          

Main Office

  • Main Office

     

  • Email

    Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

  • Phone