Από την παραδοσιακή στη σύγχρονη Θρακιώτικη κουζίνα

Στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Επαγγελματικών Δεξιοτήτων, η οποία πραγματοποιείται από 16 έως 20 Μαΐου 2022, η ΕΠΑ.Σ Μαθητείας ΟΑΕΔ σε συνεργασία με το

Εθνολογικό Μουσείο Θράκης στην Αλεξανδρούπολη διοργανώνουν εκδήλωση ανοιχτή προς το κοινό, με παρουσίαση Παραδοσιακών εδεσμάτων της Θρακικής Κουζίνας την Παρασκευή 20 Μαΐου στις 19:00.


Συγκεκριμένα οι μαθητές των Α’ και Β’ έτους της ειδικότητας «Μαγειρικής Τέχνης» της ΕΠΑΣ μαθητείας ΟΑΕΔ Αλεξανδρούπολης, θα παρουσιάσουν εδέσματα προερχόμενα από παραδοσιακές συνταγές της Θρακικής κουζίνας με χρήση ντόπιων υλικών και αξιοποιώντας τις γνώσεις που απέκτησαν από τη φοίτηση τους στη σχολή, θα παρουσιάσουν εκλεκτές δημιουργίες  τις οποίες θα δοκιμάσει το κοινό και οι προσκεκλημένοι της εκδήλωσης.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης οι μαθητές της σχολής θα χρησιμοποιήσουν τοπικά μαγειρικά σκεύη και τεχνικές.

Φιλοδοξία των διοργανωτών είναι, το κοινό νεότερης ηλικίας να έρθει σε επαφή, πιθανά για πρώτη φορά, με μερικές παραδοσιακές γεύσεις της Θράκης, και να επαναφέρουν στους μεγαλύτερους, γευστικές αναμνήσεις.
 

Links

          

Main Office

  • Main Office

     

  • Email

    Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

  • Phone