ktel baner600x113


Η Ένωση «Μαζί για το Παιδί» στηρίζει με δωρεές τους νέους του Έβρου

Η Ένωση «Μαζί για το Παιδί» αγκαλιάζει τα παιδιά και τις οικογένειες του Έβρου, από τα ακριτικά Δίκαια και τον Κυπρίνο

έως και την Αλεξανδρούπολη με ένα πρόγραμμα δράσεων που ξεκίνησαν τον Νοέμβριο και ολοκληρώνονται τον Οκτώβριο του 2019.

Με στόχο τη δημιουργία ίσων ευκαιριών για τα παιδιά και τους νέους, όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση, η Ένωση ενισχύει υποδομές υγείας και εκπαίδευσης και εκπαιδεύει σε συνεργασία με τοπικούς φορείς και δήμους, τον πληθυσμό στους συγκεκριμένους τομείς.

 

MediaGroup baner

 

Οι δράσεις του «Μαζί για το Παιδί», όπως αναφέρεται, έχουν ολιστικό χαρακτήρα δίνοντας με αυτόν τον τρόπο ιδιαίτερη βαρύτητα στα παιδιά και τις οικογένειες της ακριτικής περιοχής της χώρας μας. Μέσω των παρακάτω αναφερόμενων δραστηριοτήτων υπολογίζεται ότι υποστηρίχθηκαν περισσότερα από 1.700 παιδιά καθώς και οι οικογένειές τους.

 

Δωρεά εξοπλισμού σε 32 εκπαιδευτικές μονάδες στον Έβρο

Σύμφωνα με την ενημέρωση, η Ένωση κάλυψε εξολοκλήρου τις πάγιες εκπαιδευτικές ανάγκες 32 εκπαιδευτικών μονάδων των δήμων Σουφλίου, Διδυμοτείχου και Ορεστιάδας, ενισχύοντας μεταξύ άλλων παιδικούς σταθμούς, νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια, δημοτικές βιβλιοθήκες, καθώς και κέντρα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών στην ευρύτερη περιοχή.

Στο πλαίσιο της δωρεάς, προσέφερε συγκεκριμένα περισσότερα από 2.600 τεμάχια εξοπλισμού, όπως διαδραστικούς πίνακες, ηλεκτρονικούς υπολογιστές, τεχνολογικό, αθλητικό και εκπαιδευτικό εξοπλισμό, βιβλία, χάρτες, παιχνίδια εσωτερικού και εξωτερικού χώρου καθώς και έπιπλα.

 

Η ανάπλαση του ιστορικού Καραθεοδώρειου Δημοτικού Σχολείου στη Νέα Βύσσα Ορεστιάδας

Στο πλαίσιο της ίδιας δράσης, η Ένωση «Μαζί για το Παιδί» επισκεύασε χώρους του Καραθεοδώρειου Δημοτικού Σχολείου και του Νηπιαγωγείου στη Νέα Βύσσα, Ορεστιάδας, στο οποίο φοιτούν περισσότεροι από 90 μαθητές. Παράλληλα, εξόπλισε τη Σχολική Βιβλιοθήκη του Δημοτικού με 270 τίτλους βιβλίων και ανακαίνισε τα γήπεδα μπάσκετ και βόλεϋ του σχολείου.

 

Δράσεις εκπαίδευσης και ενημέρωσης


Στο Σουφλί, το Διδυμότειχο, την Αλεξανδρούπολη και στο χωριό Κυπρίνος Ορεστιάδας σε συνεργασία με τους δήμους και τις τοπικές αρχές θα υλοποιηθούν δωρεάν ψυχοεκπαιδευτικά σεμινάρια, ατομικές και ομαδικές συνεδρίες από το επιστημονικό προσωπικό της Γραμμής 115 25 και του Συμβουλευτικού Κέντρου του «Μαζί για το Παιδί», καθώς και από εξωτερικούς επιστημονικούς συνεργάτες σε κρίσιμα θέματα που αφορούν τους γονείς, εκπαιδευτικούς και εφήβους, όπως «Διαχείριση θυμού», «Επικοινωνία στην οικογένεια», «Παιδί και internet», «Ψυχο – κοινωνικά προβλήματα παιδιών και εφήβων με νεύρο - αναπτυξιακές διαταραχές». Επίσης, θα πραγματοποιηθούν εργαστήρια art therapy σε παιδιά δημοτικού και γυμνασίου και ψυχοεκπαιδευτικό σεμινάριο σε παιδιά γυμνασίου.

 

Δωρεά εξοπλισμού για νεογνά στα νοσοκομεία Αλεξανδρούπολης και Διδυμοτείχου

Στο πλαίσιο της δράσης έχουν επίσης παραδοθεί στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Έβρου δύο αναπνευστήρες και δύο θερμοκοιτίδες και στο Γενικό Νοσοκομείο Διδυμοτείχου ένα αναίμακτο χολερυθρινόμετρο για βρέφη. Μια προσφορά ζωής και ιδιαίτερης σημασίας για τις ανάγκες του τοπικού πληθυσμού.

 

Χορηγοί και Υποστηρικτές της Δράσης

 

Η δράση υλοποιείται χάρη στην ευγενική χορηγία των: Trafigura Group, Dynagas, Chartworld Shipping Corporation, Ocean Gold Tankers και Trafigura Foundation.

Καταλήγοντας, η Ένωση στέλνει τις θερμές ευχαριστίες της για την υποστήριξή τους, στους:
⦁ Εργαζόμενους της εταιρείας Teleperformance που συγκέντρωσαν χρήματα για την αγορά βιβλίων στο Καραθεοδώρειο Δημοτικό στη Νέα Βύσσα Ορεστιάδας
⦁ Aegean Airlines η οποία διαθέτει δωρεάν τα εισιτήρια της αποστολής
⦁ Hertz για την προσφορά οχημάτων για την μετακίνηση της ομάδας
⦁ Μαθητές του Κολλεγίου Αθηνών και Ψυχικού που συγκέντρωσαν με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών τους, βιβλία και παιχνίδια για τους μαθητές του Έβρου.

Πηγή: voria.gr

 

Main Office

  • Main Office

    Πραξιτέλους 4Α

  • Email

    Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

  • Phone

    25515  52849